Monday, December 19, 2016

Τριανταφύλλου για την ένταξη στον Εθνικό κατάλογο Ποικιλιών της ελιάς ποικιλίας Καλαμάτας

Την ικανοποίηση της σχετικά με την πρόσφατη εξέλιξη της ένταξης στον Εθνικό κατάλογο Ποικιλιών  της ελιάς ποικιλίας Καλαμάτας  εξέφρασε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Τριανταφύλλου.

Σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δ.Ο.ΕΠ.ΕΛ. (Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς)  κ. Γ. Ντούτσια, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου
είχε επισημάνει την ανάγκη τροποποιητικών παρεμβάσεων στην εθνική ελαιοκομική παραγωγή, που θα επιτρέψουν την εθνικοποίηση της ονομασίας της ελιάς ποικιλίας Καλαμάτας για το σύνολο της παραγωγής.

Το πρώτο βήμα έγινε ήδη, αφού η ελιά ποικιλίας Καλαμάτας μπήκε στον εθνικό κατάλογο (ΦΕΚ. Β΄4044. 16.12.2016).

Ο κ. Ντούσιας εκ μέρους της Δ.Ο.ΕΠ.ΕΛ. ανέπτυξε το σχεδιασμό της και ενημέρωσε τη βουλευτή για τις προσπάθειες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Από τη μεριά της η κα. Τριανταφύλλου δήλωσε την αμέριστη αρωγή της στις προσπάθειες που έγιναν και θα γίνουν με απώτερο στόχο την καλύτερη εκμετάλλευση του συνολικού όγκου της παραγωγής της ελιάς ποικιλίας Καλαμάτας.

Τόνισε χαρακτηριστικά:


«Μέσα στο δύσκολο δημοσιονομικό πλαίσιο πρέπει να θέσουμε νέες βάσεις στην αγροτική παραγωγή. Πρέπει να οργανώσουμε και να θωρακίσουμε την αγροτική παραγωγική ανταγωνιστική δυνατότητα της χώρας μας. Και αυτό  να εξειδικευτεί σε κάθε νομό.

Στην περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας θα ήταν αδιανόητο σήμερα να μην εκμεταλλευτούμε την τεράστια παραγωγή των ελιών ποικιλίας Καλαμών, που για τόσα χρόνια έμενε ουσιαστικά στο περιθώριο.

Θα ήταν αδιανόητο να μην εργαστούμε για τη διασφάλιση παραγωγής προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και ισχυρά αναγνωρίσιμης ταυτότητας όπως η ελιά. Προχωράμε βήμα-βήμα με διάλογο  Υπουργείου και παραγωγών».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.