Tuesday, December 20, 2016

Γ. Γεωργαντάς: Κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης για μετεγκατάσταση του ΤΕΙ Κιλκίς

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς  Γ.  Γεωργαντάς  κατέθεσε σήμερα  Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα:
«Μετεγκατάσταση του ΤΕΙ Κιλκίς στο νέο κτίριο»

Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης  Ερώτησης:

«Με το άρθρο 72 του ν.4386/2016 προβλέφθηκε η μεταβίβαση κατά πλήρη  κυριότητα, νομή και κατοχή στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης του Kτιριακού Συγκροτήματος και της οικοπεδικής έκτασης των 60.000τ.μ προκειμένου να λειτουργήσει εκεί το ΄΄Tμήμα    Σχεδιασμoύ και Τεχνολογίας Ένδυσης΄΄. Με την μεταβίβαση αυτή την οποία ακολούθησε ήδη και η παραλαβή των εγκαταστάσεων από το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώθηκε οριστικά το σχέδιο ΄΄Αθηνά΄΄ για το παράρτημα του ΤΕΙ Κιλκίς.
Προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του ΤΕΙ στο νέο κτίριο και να μεταφερθούν πλέον οι σπουδαστές στις νέες εγκαταστάσεις είναι απόλυτα αναγκαίο να συμβούν δύο πράγματα: το πρώτο να καλυφθούν οι δαπάνες μεταφοράς του εξοπλισμού και να δοθούν τα πρώτα χρήματα που είναι αναγκαία για τα λειτουργικά έξοδα του νέου Κτιριακού Συγκροτήματος και το δεύτερο να αυξηθεί ανάλογα η ετήσια κρατική χρηματοδότηση προς το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να μπορεί να υποστηριχθεί η λειτουργία του ΤΕΙ.
Κύριε Υπουργέ, το Κτιριακό Συγκρότημα του ΤΕΙ Κιλκίς είναι ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκά κονδύλια, δυστυχώς καθυστέρησε η παράδοσή του και πλέον πρέπει να αποτελέσει μια εστία παιδείας και πολιτισμού σ΄ ένα χώρο που προσφέρει πράγματι εξαιρετικές συνθήκες .
Οι σπουδαστές του αναπτυσσόμενου παραρτήματος του ΤΕΙ Κιλκίς δικαιούνται να συνεχίσουν τις σπουδές τους μακριά από τις ακατάλληλες συνθήκες οι οποίες επικρατούν στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούνται σήμερα.  
Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ:

Πώς έχετε προγραμματίσει την μετεγκατάσταση αλλά και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του νέου Κτιριακού Συγκροτήματος του παραρτήματος του ΤΕΙ Κιλκίς ;»

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.