Monday, December 19, 2016

Δολοφονήθηκε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία

Επικίνδυνη εξέλιξη στην Άγκυρα


Άγκυρα, Τουρκία
Δολοφονήθηκε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, στη διάρκεια ομιλίας του σε έκθεση ζωγραφικής στην Άγκυρα.

Όπως ανέφερε η ρωσική πρεσβεία, ο Καρλόφ δέχθηκε πυρά την ώρα ομιλίας του σε έκθεση ζωγραφικής στην τουρκική πρωτεύουσα.

Δράστης της επίθεσης ήταν ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων, 22 μόλις ετών, ο οποίος βρισκόταν πίσω από τον πρέσβη παριστάνοντας το φρουρό του. Μετά τη δολοφονία του πρέσβη η γκαλερί περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή κατά την οποία σκοτώθηκε ο δράστης, Μεβλούτ Μερτ Αλτινμπάς.







Η επίθεση έρχεται μία ημέρα πριν ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες για τη Συρία με τον ρώσο και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών.

Το NTV μετέδωσε ότι άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Ο ρεπόρτερ της Hurriyet μετέδωσε ότι οι παρευρισκόμενοι έτρεξαν μακριά όταν ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε στον αέρα. Στη συνέχεια ο δράστης πυροβόλησε τον Καρλόφ. Την πρώτη φορά τον πέτυχε στην πλάτη και στη συνέχεια επέστρεψε και τον πυροβόλησε ξανά.



Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο δράστης «εξουδετερώθηκε».

Ο ρεπόρτερ της Hurriyet είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο δράστης μίλησε «για το Χαλέπι» και για «εκδίκηση».

Αρχικά αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι ειδικές δυνάμεις περικύκλωσαν το κτίριο και ότι ετοίμασαν να πραγματοποιήσουν επιχείρηση. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στη συνέχεια στο πρακτορείο Reuters ότι οι πυροβολισμοί στην γκαλερί σταμάτησαν.

Στο σημείο έφτασε και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας. Οι ρωσικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές Αρχές.

O ρώσος πρόεδρος ενημερώθηκε για την επίθεση.

Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΔΟΛ
ΠΗΓΗ news.in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.