Saturday, December 31, 2016

Οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας του Αμοιρίδη στη Βραζιλία

Η γυναίκα του φέρεται να γύρισε στο σπίτι με την κόρη της από την πίσω πόρτα όταν ο πρέσβης ήταν νεκρός στο σαλόνι.

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που δίνει στη δημοσιότητα η βραζιλιάνικη εφημερίδα «O Globo» σχετικά με την άγρια δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, από τη σύζυγό του, τον εραστή της και τον ξάδερφό του.
Η ζωή του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη και της συζύγου του, Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα, φαινόταν χαρούμενη αλλά όλα άλλαξαν τη Δευτέρα.
Η Φρανσουάζ που έπαιζε το ρόλο της απελπισμένης συζύγου που αναζητά τον άνδρα της, με τον οποίο ήταν παντρεμένη εδώ και 15 χρόνια, είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο ιθύνων νους του εγκλήματος.
Ο 29χρονος Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλο, εραστής της συζύγου, δολοφόνησε τον πρέσβη με τη βοήθεια ενός ξαδέρφου του, του 24χρονου Εδουάρδο Μορέιρα Τεντέσκι.
Το κουβάρι του εγκλήματος άρχισε να ξετυλίγεται, όταν η αστυνομία με τη βοήθεια της λουμινόλης, (μια ουσία που δείχνει την παρουσία υγρών που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι), βρήκαν μια μεγάλη κηλίδα αίματος στον καναπέ του σπιτιού της οικογένειας. Η αστυνομία υποψιάστηκε πως ο Αμοιρίδης σκοτώθηκε στο σπίτι με ένα μαχαίρι.

Οι εικόνες από την κάμερα ασφαλείας επιβεβαίωσαν τις υποψίες: την Τετάρτη περίπου στις 3 το βράδυ, κατέγραψε τον Σέρτζιο να μεταφέρει έναν μεγάλο όγκο, που ήταν το σώμα του άψυχου πρέσβη τυλιγμένο σε ένα χαλί, στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο διπλωμάτης πριν από τα Χριστούγεννα και το οποίο βρέθηκε την Πέμπτη καμένο.
Ο Σέρτζιο προσπάθησε να αρνηθεί τη συμμετοχή του στο έγκλημα. Αλλά μόλις η αστυνομία του έδειξε το βίντεο, ομολόγησε. Η Φρανσουάζ οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει αργά το βράδυ της Πέμπτης. Η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες και έριξε όλο το βάρος στον εραστή της, που τον κατηγόρησε για το έγκλημα. Μάλιστα, όπως μεταδίδει η «O Globo» άρχισε να κλαίει και να λέει πως δεν ήταν η δολοφόνος.

Ο Εντουάρντο Τεντέσκι, γνωρίζοντας πως ο ξάδερφός του είχε ομολογήσει την ενοχή του, χωρίς να εμπλέξει την γυναίκα του πρέσβη, κατέθεσε ενοχοποιητικά στοιχεία για την Φρανσουάζ. Σύμφωνα με τον Τεντέσκι, του προσέφεραν 25.000 δολάρια για να βοηθήσει στη δολοφονία.
Στην κατάθεσή του, είπε πως η Φρανσουάζ ήρθε στο σπίτι με την κόρη της από την πίσω πόρτα όταν ο πρέσβης ήταν νεκρός στο σαλόνι. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως ο ίδιος πάλεψε με τον πρέσβη και τον έπνιξε με μία γραβάτα, σκοτώνοντάς τον. Ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα, αλλά δεν διευκρίνισε το λόγο που μάλωσαν οι δύο άνδρες.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, είπε πως ο Τεντέσκι ανέφερε επίσης, πως ενώ ο ίδιος και ο ξάδερφός του προσπαθούσαν να απαλλαγούν από το πτώμα του πρέσβη, αυτή ήρθε στο σπίτι μαζί με την κόρη της από την πίσω πόρτα. Τους παραπονέθηκε μάλιστα γιατί δεν είχαν ακόμη εγκαταλείψει το χώρο με το πτώμα.

Στη φυλακή η 40χρονη Φρανσουάζ Αμοιρίδη

Στη φυλακή οδηγήθηκε η 40χρονη Φρανσουάζ Αμοιρίδη, σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος σε αυτοκίνητο σε περιοχή του Ρίο.
Η ίδια κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του συζύγου της, έγκλημα το οποίο ομολόγησε ότι διέπραξε ο εραστής της.
Για το έγκλημα κατηγορούνται ο 29χρονος στρατονόμος Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιου και ένα ακόμα συγγενικό του πρόσωπο. Ο νεαρός διατηρούσε σχέση με τη σύζυγο του πρέσβη.
Ο 29χρονος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία, αλλά αρνήθηκε ότι το έγκλημα είχε προσχεδιαστεί.

ΠΗΓΗ newsbeast.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.