Monday, December 19, 2016

Τότε πανηγύριζαν, σήμερα θρηνούν

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μια από τις καταγγελίες που ακούμε συνεχώς από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα είναι ότι ο κ. Σαμαράς επέσπευσε την διαδικασία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και άφησε τη χώρα χωρίς αξιολόγηση, με μόνο δυο μήνες παράταση του προγράμματος, με αποτέλεσμα να πάμε νωρίτερα σε εκλογές και να βρεθεί η νέα κυβέρνηση με την καυτή πατάτα στο χέρι.
Πέραν του ότι η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ζητήσει την δίμηνη παράταση ώστε να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση (την οποία μετά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βάφτισαν σε… 1η) και μετά να πάμε σε εκλογή Προέδρου και ενδεχομένως σε εκλογές,
Πέραν του ότι ζητούσαν συνεχώς και διακαώς εκλογές, κυρίως μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου,
Οι κύριοι αυτοί ζητούσαν οι ίδιοι την επίσπευση των διαδικασιών.
Και ιδού μερικές μόνο αποδείξεις:

-Ήδη από τις 26 Ιουλίου 2014, ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», είχε πει: «Ιδού η Ρόδος. Αν είναι τόσο σίγουρος ότι τους έχει, ας μην περιμένει τον Φλεβάρη. Ωστόσο, όταν αρνείσαι να ανοίξεις τη Βουλή στο αίτημα 139 βουλευτών για την υπόθεση της ΔΕΗ, χωρίς να διστάζεις να παραβιάσεις το ίδιο το Σύνταγμα, μόνο και μόνο επειδή θα χάσεις τη δεδηλωμένη, είναι αστείο να επικαλείσαι ότι έχεις εξασφαλίσει 180 για την προεδρική εκλογή», προσθέτοντας «δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κανένα σοβαρό πρόσωπο που να θέλει να παριστάνει τον σύγχρονο Τσιριμώκο. Άλλωστε, σε περίπτωση που δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές, πράγμα που είναι πολύ πιθανό, στην προεδρική εκλογή δεν θα κρίνεται το πρόσωπο του υποψηφίου. Θα κριθεί εάν μπορεί και πρέπει να συνεχίσει η παρούσα συγκυβέρνηση την πολιτική της καταστροφής».
Και όταν ανακοινώθηκε η έναρξη διαδικασίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας:
-8 Δεκεμβρίου 2014, Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσπευση της έναρξης της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας:
«Η χθεσινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό απέδειξε ότι δεν προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία αντίστοιχη του ελάχιστου αριθμού των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η απόφαση -σε συνεννόηση με την τρόικα- να επισπευστεί η Προεδρική εκλογή, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών.
Δεν θα τα καταφέρουν.
Η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».
Την ίδια μέρα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ είχε πει:
«Οι συγκυβερνώντες επειδή ξέρουν ότι τα νέα μέτρα της τρόικας, δεν θα περάσουν από τη Βουλή, και θα έπεφταν εκ των έσω, προτιμούν να φύγουν λιγότερο επώδυνα με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του ΠτΔ, όπου δεν θα βρουν τους 180 και θα πάνε για τις εκλογές της ήττας. Χαιρόμαστε που επισπεύδονται οι κάλπες που τις θέλαμε χθες…»
-Την ίδια μέρα, σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή:  «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής και οι παρανόμως έγκλειστοι βουλευτές θα καταψηφίσουν τον Μνημονιακό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα είναι παρόντες στη Βουλή όπως ορίζει το Σύνταγμα των Ελλήνων. Καμία ελπίδα δεν έχει ο Σαμαράς να συγκεντρώσει 180 βουλευτές και στις επερχόμενες εκλογές ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα ενισχυθεί και θα είναι η μοναδική πραγματική Εθνική Αντιπολίτευση».
Δηλαδή τότε πανηγύριζαν και σήμερα θρηνούν και καταγγέλλουν!

ΠΗΓΗ elzoni.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.