Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Σέρρες: «Ξεχείλισε» η ανθρωπιά

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των Σερραίων στο κάλεσμα της ΕΡΤ 3 για συμμετοχή στην κοινωνική δράση «η ΕΡΤ3 για τον Συν-άνθρωπο» στη Θεσσαλονίκη και στην περιφέρεια, που ξεκίνησε χθες από τις Σέρρες με τη στήριξη και συνδρομή σύσσωμης της ΕΡΤ Σερρών, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για την κοινωνική κουζίνα του Δήμου Σερρών. Στο πλευρό αυτής της προσπάθειας η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Σερρών.
Παρούσα στη δράση η υπεύθυνη του Τμήματος Επικοινωνίας της ΕΡΤ3 Μαρία Σιώτη και τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ3 όπου με απευθείας συνδέσεις σε ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων παρουσιάστηκε η εν λόγω κοινωνική δράση.
Όσο περνούσε η ώρα τα πακέτα γέμιζαν με τρόφιμα που δεν ήταν πάντα περίσσευμα , αλλά η ανθρωπιά και η ευαισθησία για τους ανθρώπους που τα έχουν περισσότερο ανάγκη, οδήγησαν τους Σερραίους να τα προσφέρουν. Λάδι, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια χυμοί, γάλα παιδικές τροφές, μπισκότα κρουασάν και οτιδήποτε άλλο γλυκάνει τη ψυχή και χαρίσει χαμόγελα τις άγιες μέρες.
Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν εκατοντάδες μαθητές που συμμετείχαν στη δράση του Δήμου «στολίζω την πόλη μου» έφεραν από το σπίτι τους τρόφιμα για την κοινωνική κουζίνα του Δήμου.
Η Κοινωνική Κουζίνα του Δήμου Σερρών άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 με ίδια μέσα και με δωρεές φορέων και πολιτών σιτίζοντας περίπου 40 άτομα καθημερινά. Για δύο χρόνια χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φτώχειας 2007-2013. Από 1 Δεκεμβρίου 2014 και μετά, ο Δήμος Σερρών λειτουργεί την Κοινωνική Κουζίνα με ίδια μέσα και τις δωρεές των φορέων προσφέροντας καθημερινά ζεστό φαγητό σε περισσότερα από 100 άτομαΗ ΕΡΤ3 που ξεκίνησε την κοινωνική αυτή δράση από τις Σέρρες θα συνεχίσει και σε άλλες πόλεις σε όλη την περιφέρεια.
Δέσποινα Γιαννακίδου
ΠΗΓΗ ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.