Friday, December 23, 2016

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση τεσσάρων νέων έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το 'Interreg Europe' συνολικού προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ

Τέσσερα νέα έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαπεριφερειακής συνεργασίας “INTERREG EUROPE”.
H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιώντας τη δεύτερη πρόσκληση του Προγράμματος “INTERREG EUROPE”, πέτυχε την ένταξη για χρηματοδότηση και υλοποίηση από το “INTERREG EUROPE” τεσσάρων σημαντικών έργων διάρκειας 5 ετών και συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των 630.000 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός για την Κεντρική Μακεδονίας. Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ERDF) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους (ΠΔΕ).
Τα έργα που εγκρίθηκαν είναι τα εξής:
  • Το “Cult-RinG” (Cultural Routes as Investments for Growth and Jobs / Πολιτιστικές Διαδρομές ως Επενδύσεις για Ανάπτυξη και Απασχόληση), όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι επικεφαλής εταίρος, αφορά στον τουρισμό και ειδικότερα στις πολιτιστικές διαδρομές και στην συμβολή τους στην καινοτομία και ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στο επταμελές εταιρικό σχήμα συμμετέχουν ακόμα: Lazio Region (Ιταλία), Region Västra Götaland (Σουηδία), Podkarpackie Regional Tourism Board (Πολωνία), Intermunicipal Community of Alto Minho (Πορτογαλία), Pafos Regional Board of Tourism (Κύπρος), European Cultural Tourism Network (Βέλγιο).
  • Το RUMORE (Rural-Urban Partnerships Motivating Regional Economies / Ανάπτυξη Συνεργασιών Πόλης – Υπαίθρου για την Ενεργοποίηση της Περιφερειακής Οικονομίας), που  αφορά στην προώθηση της καινοτομίας μέσω της συσχέτισης της έρευνας με το παραγωγικό προφίλ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Το BIOREGIO (Regional circular economy models and best available technologies for biological streams / Περιφερειακά μοντέλα κυκλικής οικονομίας και βέλτιστες διαθέσιμες τεχνολογίες για βιολογικά ρεύματα), που  αφορά στην Κυκλική Οικονομία και ειδικότερα στην αξιοποίηση των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών για βιολογικά ρεύματα.
  • Το REFORM (Integrated REgional action plan For innovative, sustainable and lOw caRbon Mobility / Ολοκληρωμένο Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης για Καινοτόμα, Βιώσιμη και Περιβαλλοντικά Φιλική Κινητικότητα), που αφορά στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).
Στο πλαίσιο υλοποίησης των τεσσάρων έργων θα πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των ενδιαφερόμενων φορέων (stakeholders), προκειμένου να καθοριστούν σχέδια δράσης τα οποία θα οδηγήσουν στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των κονδυλίων του Επιχειρησιακού Προγράμματος   της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις θεματικές των τεσσάρων έργων.
Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας «στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με στοχευμένες ενέργειες, κατορθώνουμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό τους χρηματοδοτικούς πόρους που μας παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας που εφαρμόζουμε στην Κεντρική Μακεδονίας ήδη υλοποιούνται τρία έργα που εντάχθηκαν στην πρώτη πρόσκληση του προγράμματος “INTERREG EUROPE”. Τα τέσσερα νέα έργα, που εγκρίθηκαν τώρα, αποτελούν τη συνέχεια αυτής της συντονισμένης προσπάθειας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια και να υλοποιήσουμε καινοτόμες δράσεις με μοναδικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και την ανάκαμψη της Κεντρικής Μακεδονίας από την οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.