Friday, December 16, 2016

Ένα πράγμα μόνο πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου: Να παραιτηθεί και να φύγει


Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής της Πέμπτης 15-12-2016 σχετικά με την Τροπολογία της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για «την εφάπαξ οικονομική στήριξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους».
Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο Βουλευτής τόνισε ότι: «Η ψηφοφορία που έχουν ζητήσει οι Βουλευτές της Συγκυβέρνησης να διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή για το εφάπαξ κοινωνικό επίδομα ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων νομίζω ότι καταδεικνύει σαφέστατα γιατί βρισκόμαστε στον όγδοο μνημονιακό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό καθώς επίσης και γιατί από την πλευρά των Ευρωπαίων υπάρχει αυτό το θράσος απέναντι στη χώρα. Και πραγματικά μου προκαλεί έκπληξη, όταν ακούω από τους συγκυβερνώντες να λένε ότι καλωσορίζουν την δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της κ. Φώφης Γεννηματά, η οποία από τις Βρυξέλλες δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να στηρίξει τη χώρα. Σήμερα, λοιπόν, την άκουσαν. Όταν, όμως, εμείς από το 2010 ζητάμε ως ΠΑΣΟΚ «εθνική συνεννόηση» και «εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης», για να αντιμετωπίσουμε την αλαζονεία των τότε τροικανών -σήμερα βαφτισμένων «Θεσμών»- ποια ήταν η θέση των υπολοίπων κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου; Ποια η στάση τους και γιατί; Σήμερα γίνεται απόλυτα φανερό ότι, δυστυχώς, την κρίση, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, την έχουν χρησιμοποιήσει τα πολιτικά κόμματα κατά το δοκούν κάθε φορά, άλλοι για να γίνουν Πρωθυπουργοί και να πάρουν εξουσία και άλλοι για να κάνουν κόμματα και να γίνουν μετέπειτα Πρωθυπουργοί».
Στη συνέχεια, ο κ. Τζελέπης ανέφερε ότι: «Έρχεστε, λοιπόν, σήμερα και ζητάτε ονομαστική ψηφοφορία. Γιατί; Το πρωτεύον είναι η ευαισθησία σας απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους; Δεν το δείξατε αυτό, κύριοι της Συγκυβέρνησης. Και θα σας πω γιατί δεν το δείξατε. Πότε φέρατε την πρόταση στη Βουλή για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων; Ήταν αποτέλεσμα μιας σχεδιασμένης πολιτικής που ήρθε σε προκαθορισμένο χρόνο και θα διεξαγόταν κάποια συζήτηση στην Βουλή; Όχι! Ήρθε τρεις μέρες μετά από την συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, όταν έγινε φανερό στον ελληνικό λαό ότι φέρατε έναν Προϋπολογισμό με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον φόρους και με 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ περικοπές κοινωνικών παροχών. Και εξαγγέλθηκε λίγο πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού, ότι θα δώσετε τα 671 εκατομμύρια. Άλλωστε, φάνηκε ότι τα δώσατε έναντι της ομιλίας του Πρωθυπουργού, όταν από τη μια ώρα και ένα τέταρτο που μιλούσε, τα πενήντα περίπου λεπτά αφορούσαν την τοποθέτησή του γι’ αυτήν την ελάχιστη παροχή προς τους συνταξιούχους. Το πόσο πρόχειρο ήταν αυτό το μέτρο φαίνεται από το ότι δίνεται και σε αυτούς που δεν το έχουν ανάγκη γιατί σύμφωνα με το προσχέδιό σας δεν προνοήσατε να έχετε έναν εισοδηματικό «κόφτη», για να το πάρουν συνολικά αυτοί που το έχουν ανάγκη. Επίσης, τι γίνεται με τους ανέργους; Με κατηγορίες πολιτών με μηδενικά εισοδήματα; Τι θα πράξουμε γι’ αυτούς; Όμως, εδώ, έπρεπε να δοθεί τότε, τη στιγμή που θα γινόταν η συζήτηση στον Προϋπολογισμό εν είδει επικοινωνιακού πυροτεχνήματος. Γι’ αυτό το δίλημμα που μπαίνει σήμερα –το οποίο βλέπουμε να είναι σήμερα και στην καθοδηγητική σας φυλλάδα- είναι «με ποιους είστε». Με τον Σόιμπλε ή με τον Τσίπρα;».
Ακόμα, ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να τονίσει ότι: «Εμείς ως Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν έχουμε κανένα δίλημμα. Εμείς δεν είμαστε με κανέναν από τους δύο. Δεν είμαστε ούτε με τον Σόιμπλε, αλλά δεν είμαστε ούτε με τη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μία Συγκυβέρνηση η οποία πραγματικά αφού έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό και την κάθε ελληνική οικογένεια αυτά τα δύο χρόνια με τη φοροεισπρακτική και εισφοροληστρική πολιτική της σε μεγάλα αδιέξοδα, έρχεται τώρα και χρησιμοποιεί με παιχνίδια εξουσίας αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη τη στήριξη. Εμείς από τη δική μας την πλευρά δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό για το τι θα πράξουμε. Ούτε θα είμαστε και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ ούτε θα διστάσουμε να πάρουμε θέση για ένα ζήτημα που είναι ξεκάθαρο. Γιατί ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά, δεν μπορούμε να καταψηφίσουμε μια τροπολογία, η οποία δίνει έστω και μια ισχνή οικονομική ενίσχυση σε συμπολίτες μας, οι οποίοι χρήζουν πραγματικά οικονομικής στήριξης. Για μας αυτό ήταν, είναι και θα είναι πάντα το «αυτονόητο» και «αυτοσκοπός», όπως το έχουμε δείξει. Γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να πει και να παίζει επάνω στην κοινωνική ευαισθησία μας ως πολιτικού χώρου, διαχρονικά. Από την άλλη πλευρά θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το τέλμα στις διαπραγματεύσεις είναι ένας ακόμα λόγος που σας έχει οδηγήσει στο να φέρετε αυτό το μέτρο τώρα, σε αυτό το χρονικό σημείο, γιατί η δεύτερη αξιολόγηση είναι μέσα σε ένα «τοπίο ομίχλης», είναι «ένα ραντεβού στα τυφλά με τους εταίρους». Kαι έπρεπε να στρέψετε την κοινή γνώμη κάπου αλλού να συζητάμε σήμερα γι’ αυτό το οποίο είναι αυτονόητο. Θα μπορούσατε να το περάσετε, δεν χρειαζόταν να κάνετε ονομαστικές ψηφοφορίες, αλλά έπρεπε να βάλετε αυτά τα διλήμματα σήμερα, για να αποπροσανατολίσουμε και την κοινή γνώμη από το τι συμφωνήσατε μέχρι σήμερα και πόσο χειρότερα μέτρα έρχονται για τον ελληνικό λαό. Αυτό δεν είναι στάση ευθύνης από τη δική σας την πλευρά. «Κροκοδείλια είναι τα δάκρυα» απέναντι στην κοινωνική ευαισθησία που δείχνετε σήμερα στους χαμηλοσυνταξιούχους, όταν τους έχετε αφαιρέσει κοινωνικές παροχές σωρηδόν και πολλά περισσότερα εκατομμύρια: το ΕΚΑΣ, την επικουρική, όλα αυτά τα επιδόματα των συνταξιούχων».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Τζελέπης υπογράμμισε ότι: «Από την δική μας την πλευρά θεωρούμε ότι δεν είναι στάση ευθύνης ούτε το «παρών», ούτε η αποχή. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, πιστεύουμε ακράδαντα πως ένα μόνο πράγμα έχει να κάνει η Κυβέρνηση, η οποία οδηγεί τα πράγματα καθημερινά σε μεγαλύτερα αδιέξοδα: να παραιτηθεί και να φύγει. Γιατί η Κυβέρνηση πλέον Τσίπρα-Καμμένου δεν είναι μέρος της λύσης, αλλά είναι συντελεστής και πολλαπλασιαστής του προβλήματος στη χώρα».

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ομιλία του Βουλευτή στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ομιλία Μ. Τζελέπη στην Βουλή για την εφ άπαξ οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους  https://youtu.be/ON1B1_-2vDg

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.