Wednesday, December 21, 2016

Γιάννης Μαγκριώτης : Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΩΣ ΠΡΌΣΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη δημοσίευση 21 Αυγούστου 2015 
-Έχω πει πολλές φορές, ότι στην Ελλάδα δεν είχαμε και δεν έχουμε δημοκρατικά κόμματα. Στην καλύτερη περίπτωση είχαμε δημοκρατικές διαδικασίες, όταν ευνουσαν τον αρχηγό και την ηγετική του ομάδα.
-Αυτό δεν παραβιάζει τυπικά την εφαρμογή του Συντάγματος και τους νόμους, γιατί ποτέ δεν ενσωματωθηκαν σε αυτούς τα βασικά σημεία των καταστατικων τους .
-Αυτό συμβαίνει σε μερικές χώρες με πολύ πικρές μνήμες, όπως η Γερμανία, ενώ σε άλλες, με μακρόχρονη κοινοβουλευτικη ζωή, όπως η Μεγάλη Βρετανία, είναι βαθιά απωτυπωμενο, στο πολιτικό τους ήθος.
-Ο Συριζα, όλες οι ομάδες του έλεγαν, πως η συλλογικοτητα είναι στο γενετικό DNA τους. Δυστυχώς, οι τελευταίες επιλογές του Τσιπρα, διεψευσαν απόλυτα τις διακηρύξεις τους. Οι διαψεύσεις βέβαια είχαν προηγηθεί.
-Έγιναν τυπικά ενιαίο κόμμα, οταν ειδαν τα δημοσκοπικα τους ποσοστα να τους φερνουν κοντά στην πρωτη θέση,για να επωφεληθούν από τις 50 έδρες που του δίνει ο εκλογικός νόμος.
-Ταυτόχρονα ξέχασαν και την βασική τους αρχή, την απλή αναλογική.
-Τις τελευταίες ημέρες ο Τσιπρας και η ηγετική ομάδα του Συριζα, ξέχασαν το καταστατικό του κόμματος και το συνέδριο, που ομόφωνα προκηρυξαν.
-Ξέχασαν τον κανονισμό λειτουργίας της ΚΟ και κατέθεσαν την εντολή, σχηματισμού κυβέρνησης.
-Ξέχασαν τον κανονισμό της βουλής και χωρίς την ενημέρωση της βουλής, για την δύναμη των κομμάτων, ζήτησαν να ξεκινήσουν οι διερευνητικες εντολές . Αρνουμενος να την ασκήσει, παραβίασε την ουσία του Συντάγματος, για την συνεναιτικη λειτουργία του πολιτευματος μας.
-Ακόμη χειρότερα, παραβιασαν την λαϊκή εντολή των εκλογων .Αντί να καταργήσουν τα μνημονια, αφου δημιουργησαν προσθετες βλαβες ,μετην αδιεξοδη διαπραγματευση ,πρόσθεσαν και τρίτο μνημόνιο.Αυτο αθροιζομενο στα δύο πρώτα, εντείνει τα προβλήματα, που 5 χρόνια κατήγγειλαν και εκμεταλευτηκαν, για να κερδίσουν την εξουσία.
-Η προεκλογική περίοδος θα είναι πολωτικη και διχαστικη. Η επόμενη ημέρα των εκλογων, θα βρει την χωρα και τους πολιτες ,μπροστά στα ίδια προβλήματα.
-Φοβάμαι ότι τα κόμματα θα συζητούν ,για το μοίρασμα της κυβερνητικής εξουσίας και το πιο πιθανό, για τις επόμενες εκλογές .
-Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΙΠΕ, ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙ.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.