Monday, December 26, 2016

Πέθανε ο Τζορτζ Μάικλ

Last Christmas...
Ο Τζορτζ Μάικλ μαζί με τον Άντριου Ρίτζλεϊ ήταν οι διάσημοι Wham! της δεκαετίας του '80   (Φωτογραφία:  Reuters )
Αθήνα
'Εσβησε το μεγάλο αστέρι της βρετανικής ποπ σκηνής της δεκαετίας του '80 και '90, Τζορτζ Μάικλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του μάνατζέρ του, ο δημοφιλής δημιουργός πέθανε στο σπίτι του στο Λονδίνο σε ηλικία 53 ετών.

«Με μεγάλη μας θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας γιος, αδελφός και φίλος Τζορτζ πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του τα Χριστούγεννα» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο κυπριακής καταγωγής Τζορτζ Μάικλ (), που ξεκίνησε παίζοντας μουσική στον υπόγειο του Λονδίνου πριν ιδρύσει τους Wham! μαζί με τον φίλο του, Άντριου Ρίτζλεϊ, το 1981, απεβίωσε στο σπίτι του στο Γκόρινγκ, στο Όξφορντσιρ, μετέδωσε το BBC. Ο θάνατός του δεν θεωρείται ύποπτος από τη βρετανική αστυνομία, ωστόσο χαρακτηρίζεται ανεξήγητος.

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Έχασα έναν αγαπημένο φίλο, τον πιο ευγενικό και γενναιόδωρο, κι έναν εξαίρετο καλλιτέχνη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στην οικογένειά του και τους θαυμαστές του» έγραψε ο βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Αν και είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, ο Τζορτζ Μάικλ ετοίμαζε καινούργιο άλμπουμ σε συνεργασία με τον βρετανό μουσικό παραγωγό Naughty Boy. Η δημοφιλία του είχε μειωθεί τη δεκαετία του 1990, αλλά επέστρεψε το 2004 με το άλμπουμ Patience, που κατέλαβε την πρώτη θέση των πωλήσεων στη Βρετανία.

Ο τραγουδιστής βρέθηκε αρκετές φορές αντιμέτωπος με προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ στο παρελθόν. Του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων εβδομάδων το 2010, όταν έπεσε με το Range Rover του πάνω σε ένα κατάστημα στο βόρειο Λονδίνο υπό την επήρεια κάνναβης. Τρία χρόνια νωρίτερα, είχε βρεθεί λιπόθυμος μέσα στη Mercedes του κι ομολόγησε πως είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αλλά απέφυγε τη φυλάκιση συμφωνώντας να προσφέρει 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Του είχε απαγορευτεί να οδηγεί για δυο χρόνια.

Ο Τζορτζ Μάικλ πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους τις τέσσερις δεκαετίες που μεσουράνησε στη σκηνή της ποπ μουσικής, τα 20 ήδη με τον πρώτο δίσκο της σόλο καριέρας του, που είχε τίτλο Faith (1987). Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο Symphonica (2014), έγινε χρυσό στη Βρετανία.



Newsroom ΔΟΛ
ΠΗΓΗ news.in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.