Saturday, December 24, 2016

Έφθασε η επιστολή Τσακαλώτου, ξεπαγώνει τις συζητήσεις ο Ντάισελμπλουμ

«Ραντεβού» τον Ιανουάριο
Ικανοποιημένος από την απαντητική επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τo μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως ανακοίνωσε, οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μπορούν να συνεχιστούν πλέον.

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχοι, αυτό αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι έλαβε την επιστολή του έλληνα ομολόγου του, στην οποία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στις προηγούμενες συμφωνίες.

Ο ίδιος εκφράζει τη χαρά του που ξεκαθάρισε ο δρόμος για τον ESM και τώρα μπορούν να συνεχιστούν οι διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.





Σχετικά, ένας ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε: «Λάβαμε μια επιστολή από τις ελληνικές αρχές σε απάντηση των ανησυχιών που δημιούργησαν στους θεσμούς και το Eurogroup τα πρόσφατα δημοσιονομικά μέτρα που νομοθετήθηκαν.

»Είμαστε καθησυχασμένοι από την συνοδευτική εκτίμηση των θεσμών, που υποδεικνύει ότι οι αρχικές σοβαρές ανησυχίες, τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας, έχουν περιοριστεί από αυτήν την επιστολή, σε ό,τι αφορά τις μνημονιακές δεσμεύσεις, και ειδικότερα τις συντάξεις.

»Σε αυτό το πλαίσιο, οι διαδικασίες αποφάσεων του ΕSM και EFSF για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο».


Οι συζητήσεις «πάγωσαν» στα μέσα Δεκεμβρίου με αφορμή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει «13η σύνταξη» στους χαμηλοσυνταξιούχους και να αναστείλει την αύξηση ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΗΓΗ finance.in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.