Thursday, December 1, 2016

Φ. Αραμπατζή: «Οι διώκτες της επιχειρηματικότητας μιλούν υποκριτικά για τη βελτίωσή της»

Την πλήρη υποκρισία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία ενώ μιλάει για ανάγκη βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος και για ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας, καταδιώκει και φορολογεί άγρια την υγιή επιχειρηματικότητα στο βωμό των ιδεολογικών της εμμονών, στηλίτευσε η βουλευτής Σερρών της ΝΔ από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το «Νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης οικονομικής δραστηριότητας».

Η Σερραία βουλευτής κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι «βαφτίζει» ως «νέο» ένα θεσμικό πλαίσιο για την απλοποίηση του ελληνικού συστήματος αδειοδότησης, το οποίο ήδη είχε νομοθετηθεί επί διακυβέρνησης της ΝΔ με τον ν. 4262/14. Έναν νόμο, τον οποίον πάγωσε προκλητικά με ευθύνη της για δύο χρόνια και έρχεται σήμερα να νομοθετήσει ένα κακέκτυπό του.

Την ίδια ώρα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, φέρνει το σχέδιο νόμου και μάλιστα με τη μορφή του επείγοντος, όταν είχε το νομοσχέδιο σε διαβούλευση από  τις 13 Αυγούστου, θεσπίζοντας παράλογα μεγάλο μεταβατικό στάδιο εφαρμογής του, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2018, αθροίζοντας το «χαμένο χρόνο» για την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων για τη δήθεν βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, στα 4 χρόνια!

Επισήμανε δε ότι το παρόν νομοθέτημα προκαλεί περισσότερα προβλήματα από αυτά, που προσπαθεί υποτίθεται να λύσει και καταδεικνύει την χαώδη διαφορά ανάμεσα στην επιχειρηματοκεντρική αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας, που εστιάζει στην θωράκιση και ισχυροποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και στην αντιεπιχειρηματική κοσμοθεωρία της παρούσας Κυβέρνησης, που στραγγαλίζει την επιχειρηματική ελευθερία και τη θέτει σε πλήρη κρατικό έλεγχο.

Αναφερόμενη στα άρθρα του νομοσχεδίου, η κ. Αραμπατζή σημείωσε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα ναρκοθετείται τόσο από το «χαράτσι» ακόμη και της έναρξης της οικονομικής δραστηριότητας με την υποχρέωση καταβολής σχετικού παραβόλου, όσο και με την επιμήκυνση της προθεσμίας ανταπόκρισης στις προσφυγές, που καθιστά τον Έλληνα επιχειρηματία υπό διαρκή αίρεση. Με τη μεταφορά δε του 20% των πόρων από τα παράβολα από τους Δήμους στον κρατικό προϋπολογισμό, αφαιρούνται πολύτιμοι πόροι από τα ήδη πενιχρά έσοδα της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ιδιαίτερη κριτική άσκησε η Σερραία βουλευτής στην Κυβέρνηση για τη δήθεν διευκόλυνση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, που εξαγγέλλει, λέγοντας ότι είναι οι τελευταίοι, που δικαιούνται να ομιλούν για την προάσπισή της.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υπονόμευσε και καταδίωξε τον ελληνικό τουρισμό, με αποτέλεσμα δυστυχώς την πτώση – ρεκόρ της τάξης του -9,2% για τα τουριστικά έσοδα, τον πιο δημοφιλή μήνα, τον μήνα Αύγουστο. Πτώση δεκαετίας, σε μία κατά τα άλλα ευνοϊκότατη γεωπολιτική συγκυρία. Η Κυβέρνηση της βαριάς φορολόγησης του τουριστικού κλάδου, της απεμπόλησης της ελληνικής νησιωτικότητας, της αδιαφορίας για τη ρύθμιση του χαώδους καθεστώτος στις «γκρίζες» μισθώσεις στα τουριστικά καταλύματα.  Η Κυβέρνηση της ανεπάρκειας στην αξιοποίηση των αδιάθετων κοινοτικών πόρων για την αντιστροφή της «γκρίζας» εικόνας των ελληνικών προορισμών, που η ίδια δημιούργησε με την τραγική διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.

«Με ήσσονος σημασίας διαχειριστικές πολιτικές, δεν σώζετε τη μεγάλη εικόνα», ανέφερε καταλήγοντας.

Το link της ομιλίας της κ. Αραμπατζή στην ολομέλεια της Βουλής είναι το:
Ομιλία Αραμπατζή επί του σχ/ν."Νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης οικονομικής δραστηριότητας" 30/11/2016

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.