Wednesday, December 14, 2016

Γ. Γεωργαντάς: Επίκαιρη Ερώτηση στον Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κιλκίς

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς  Γ.  Γεωργαντάς  κατέθεσε σήμερα  Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής με θέμα: « Ανάγκη ενημέρωσης για τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κιλκίς»
Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης  Ερώτησης:
«Κύριε Υπουργέ,
       Στο Κιλκίς δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει μια έλλειψη ενημέρωσης σε σχέση με τη λειτουργία των Κέντρων Προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων αλλά και τον ειδικότερο προγραμματισμό που έχετε για την ευρύτερη περιοχή.
       Στις 16 Απριλίου 2016 στη Βουλή των Ελλήνων απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση την οποία είχα καταθέσει δηλώσατε ότι το Κέντρο Φιλοξενίας του Χέρσου «θα διαλυθεί» σε έξι μήνες. Πράγματι πριν λίγες μέρες αποχώρησαν οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες πλην όμως δεν έχει διαλυθεί η Δομή, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να ξαναχρησιμοποιηθεί.
      Επίσης δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το Κέντρο Φιλοξενίας της Νέας  Καβάλας για το οποίο  υπήρχε δέσμευση αποσυμφόρησης και στη συνέχεια διακοπής της λειτουργίας του. Και βεβαίως δεν υπάρχει μια σαφής εικόνα για τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τη Δομή που δημιουργείται στο Χωρύγι.
     Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι οι αγρότες  της Ειδομένης αλλά και των άλλων περιοχών του Κιλκίς που έχουν υποστεί ζημίες από τη διέλευση και την εγκατάσταση των προσφύγων δεν έχουν αποζημιωθεί μέχρι σήμερα παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης .

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάσθε κ.  Υπουργέ:

  1. Είναι οριστική η κατάργηση της Δομής Φιλοξενίας του Χέρσου;
  2. Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για τα Κέντρα Φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα και το Χωρύγι;
  3. Σε τι ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες της Ειδομένης;»

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.