Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

ΕΕΣΠ: «Αίσθημα αισιοδοξίας από τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού»

Ο Εμπορικός  & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών αποτιμά ως θετικές τις  δύο εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη διανομή 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η διανομή της «13ης σύνταξης» σε χαμηλοσυνταξιούχους αναμένεται να δώσει ανάσα ανακούφισης σε 1,6 εκατ. συνανθρώπους μας, πόσο μάλιστα όταν το ποσοστό των δικαιούχων αγγίζει το 60,32% στο σύνολο των συνταξιούχων. Πέρα από την αναθέρμανση στην αγοραστική κίνηση των ομάδων αυτών, δηλαδή θα δώσουν «ανάσα» στην αγορά, το σημαντικότερο είναι ότι θα βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς να κάνουν Χριστούγεννα με αξιοπρέπεια. Ο ΕΕΣΠ θεωρεί  το μέτρο αναγκαίο και προβάλλει τη θέση να θεσπιστεί και  εξακολουθήσει επομένως  να ισχύει  σε μόνιμη πλέον βάση,  ως «ανταποδοτικό δώρο» προς τους συνταξιούχους που έχουν πληγεί από τα 6 δύσκολα μνημονιακά χρόνια.

Εξίσου ενθαρρυντική είναι η απόφαση για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.  Έστω και με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζεται η προσπάθεια των νησιωτών να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους τη στιγμή μάλιστα που το προσφυγικό ζήτημα είναι σε έξαρση. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι με αυτή την κίνηση θα λυθεί το γενικότερο πρόβλημα της νησιωτικής Ελλάδας και για το λόγο αυτό ο ΕΕΣΠ στηρίζει τη θέση της ΕΣΕΕ για το «μεταφορικό ισοδύναμο» στην ελληνική ακτοπλοΐα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.