Thursday, December 8, 2016

Φωτεινή Αραμπατζή: «Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», η απάντηση της αρμόδιας Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο ζήτημα της συνέχισης καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου για τον Νομό Σερρών

Συνεχίζει να υπεκφεύγει προκλητικά το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφορικά με τη συνέχιση ή μη της καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου στους νομούς Σερρών, Δράμας, Κιλκίς και Πέλλας.

Ως απάντηση σχετικής Ερώτησης που είχα συνυπογράψει στις 2-11-2016, με την οποία και ζητούσα την συμπερίληψη των ανωτέρω νομών στη συνέχιση της χορήγησης του επιδόματος, η αρμόδια Υπουργός κ. Όλγα Γεροβασίλη, επιλέγει να κρυφτεί πίσω από αδικαιολόγητες αοριστολογίες όσον αφορά στον σαφή καθορισμό των γεωγραφικών περιοχών που δικαιολογούν την καταβολή του σχετικού επιδόματος καθώς και στον ακριβή χρόνο έκδοσης της αναγκαίας ΚΥΑ που θα δώσει επιτέλους λύση στο πρόβλημα.

1,5 μήνα μετά την εκπνοή και της παράτασης, που είχε δοθεί μέχρι τις 31-10-2016, η αρμόδια Υπουργός συνεχίζει να αφήνει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους παραμεθορίων περιοχών στην πλήρη αβεβαιότητα και στον «αέρα» την καταβολή ενός πολύτιμου για την οικονομική βιωσιμότητα των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας επιδόματος, «πετώντας το μπαλάκι» στο Υπουργείο Οικονομικών. Ένα επίδομα, που αρχικά η Νέα Δημοκρατία χορήγησε επί δικής της διακυβέρνησης με τον Ν. 3714/2008 και το οποίο 11 μήνες πριν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποπειράθηκε να περιορίσει δραματικά το γεωγραφικό εύρος παροχής του με τον Ν. 4354/2015, πριν υποχρεωθεί στη συνέχεια, υπό το βάρος των συνολικών αντιδράσεων να αναιρέσει τη σχετική διάταξη δίνοντας παράταση.

Ας κατανοήσει επιτέλους η αρμόδια Υπουργός ότι την ώρα που η Κυβέρνηση εκτοξεύει το κόστος του κομματικού της κράτους μέσω αθρόων προσλήψεων «ημετέρων» κατά 146 εκατ. ευρώ μόνο τον τελευταίο χρόνο, σε μία περίοδο βαθιάς κρίσης και νέας ύφεσης, μία ενδεχόμενη κατάργηση της καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου σε απομακρυσμένους νομούς της χώρας και ειδικά στον Νομό Σερρών, θα αποτελέσει τεράστια οικονομική απώλεια για τις ακριτικές περιοχές μας.


Ας συνειδητοποιήσει έστω και στο και 5’ η Κυβέρνηση, αυτό που επανειλημμένως έχω επισημάνει με σειρά κοινοβουλευτκών παρεμβάσεων μου εδώ και μήνες. Ότι ο Ν. Σερρών, που πλήττεται ανεπανόρθωτα από την αθρόα «μετανάστευση» επιχειρήσεων στη γειτονική Βουλγαρία και το ανεξέλεγκτο παραεμπόριο στις πύλες εισόδου του, ένας Νομός, που βρίσκεται στην τελευταία θέση στην κατάταξη των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας βάσει του κατά κεφαλήν ΑΕΠ και στην προτελευταία θέση σε σχέση με τους άλλους Νομούς σε πανελλαδικό επίπεδο, δεν αντέχει νέες απώλειες.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.