Thursday, December 15, 2016

Γιάννης Μαγκριώτης: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ
ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΘΑ ΤΟΝ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ  Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής  Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είπε, ότι στην συνάντησή του με την  Μερκελ, την Παρασκευή στο Βερολίνο θα πει:
α)  Η Ελλάδα σήμερα, είναι νησίδα σταθερότητας, σε σχέση με την Ευρώπη.
β) Εάν εξαναγκαστεί, να ψηφίσει αυτά που του ζητάνε οι θεσμοί, θα πάει σε εκλογές.
Το πρώτο, μπορεί και να το πεις, μια από τις γνωστές αυταπάτες του.
Τις εκλογές, εκβιασμό, αλλά προς ποιον και για ποιο θέμα;
Μάλιστα, προετοιμάζοντας το κλίμα, εξήγγειλε και ψηφίζει, πριν την συνάντησή του, με την Μέρκελ, το εφάπαξ βοήθημα, σε χαμηλοσυνταξιούχους και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Η Μερκελ ξέρει, ότι ο Τσιπρας έχει αποφασίσει εκλογές. Θα τις ήθελε βέβαια μετά τον Ιούνιο του 2017, για να ολοκληρωθεί και η δεύτερη κοινοβουλευτική περίοδος, μετά τις εκλογές του Γενάρη του 2015, για ευνόητους λόγους και ψάχνει πρόσχημα.
Ξέρει επίσης, ότι η πολιτική της στην Ελλάδα, αμφισβητείται στην Γερμανία. Εάν εκτιμήσει,  ότι μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς, από την διάλυση του mini success story της πολιτικής της στην Ελλάδα, κοντά στις εκλογές του Σεπτέμβρη στην Γερμανία, τότε θα δεχθεί μια νέα αναβολή των μέτρων του 3ου μνημονίου και του 4ου, που συμφώνησε η Ελληνική κυβέρνηση, στο τελευταίο Eurogrοup.
Διαφορετικά θα ζητήσει, όπως κάνει το ΔΝΤ,  να ψηφιστούν τα μέτρα, στις αρχές του 2017.
Αυτό σημαίνει, εκλογές αρχές του χρόνου. Ο ειδικός στις δημοσκοπήσεις Υπουργός Επικρατείας, άνευ χαρτοφυλακίου Βερναρδάκης, πιστεύω έχει ήδη πει στον Πρωθυπουργό, ότι κινδυνεύει να είναι κάτω και από την Χρυσή Αυγή, ειδικά μετά την αποστολή στο Καστελόριζο.
Το δίλημμα που είχε, πιστεύω, το έχει απαντήσει.
Καλύτερα να φορτώσει τα μέτρα στην επόμενη κυβέρνηση, ποντάροντας στην δεξιά παρένθεση, παρά να δει τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλύεται.

Για την χώρα και την κοινωνία, ποιος θα σκεφθεί ;;

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.